torstai 7. kesäkuuta 2012

Heppailua, heppailua

Niin. loma tuntuu menevän aikalailla tallilla hevosten kanssa puuhaillessa, mutta mikäs siinä! :)

Tänään ratsastin sillä lv-ruunalla, itsenäisesti pyörin kentällä jonkun puolisen tuntia, käynnissä vain rentoutta ja ihan vähän kevyttä ravia sekä siinäkin rentouden hakemista. Tänään oli kevyt päivä, eilen käytiin maastossa "rankka" reissu, kiivettiin aika jyrkkä mäki, sekä samoiltiin metsässä. Hirmuisen rohkea ruunanrupukka uskalsi jopa ylittää kamalan pelottavat vesilammikot! Viimeisen märän alueen kohdalla ruuna tuntui tuumaavan "whatever" ja talsi suht normaalisti siitä yli. :D Toinen hömppänä, espanjalainen ruuna, loikkasi siitä yli. Hieno seurue meillä! :) (Niin, olihan meillä mukana ja oppaana meidän opettaja ratsuineen!)
Oli kivaa ja hepatkin tuntui tykkäävän, pieni sadekaan ei haitannut, eipähän ollut niin paljoa ötököitä!


Illalla kävin vielä siellä "isommalla" tallilla tunnilla, menin Topilla. Alkuverkan jälkeen otettiin jalustimet pois, tehtiin väistöjä käynnissä ja ravissa lävistäjällä, sitten päätyihin voltit ravissa (keventäen, tottakai ;) ) ja toinen lävistäjä "lisätyssä" ravissa. Ja voi ihme minkälaista ravia ruuna pisti lävistäjällä! Muutaman kerran saatiin oikein tosi hienoa ravia, ei sellaista ravuriravia (=pää ylös ja hanaa!) vaan pään asentokin taisi olla aika korrekti ja parhaimmissa pätkissä ruuna pyöristi selkäänsäkin ja polki oikein kunnolla alleen. Minä vain yritin parhaani mukaan roikkua mukana, hyvä etten pudonnut kun nauratti niin paljon. :)


Lopuksi otettiin vielä jalustimet takaisin ja muutaman kerran nostettiin laukkaa kumpaankin suuntaan. Ja kuten arvasinkin (ruuna siis oli ollut jonkun aikaa vapaalla), ensimmäisessä nostossa tuli ihan kivasti pukkia. Ruuna on oppinut pukkaamaan ihan kunnolla, luuleekohan hönö että sellaisilla saa peloteltua ratsastajaa niin paljon ettei tarvitsisi laukata. :D Raukka joutui pettymään; eikun vain pää ylös ja laukkaa! En tiedä oliko höppänä niin innoissaan vai mitä, mutta laukka oli todella kevyttä ja "pomppupallomaista". Siis sellaista toooodella joustavaa! :D Mutta todella hyvää laukkaa se oli kuitenkin, vasempaan (joka on ruunan parempi "laukkasuunta") etenkin saatiin tosi kivoja pätkiä!
Oli kivaa, ja varattiin ensi viikollekin tunti. :)



Huomenna käydään siskon kanssa liikuttelemassa talli Z:lla heppoja, lauantaina ainakin hoidellaan muutenkin kai tallia. Sunnuntainakin ehkä, ja silloinhan lähdetään sinne Saviskaan!
Mistä tulikin mieleen, että pitäisi pikkuhiljaa siivota ja raivata auto. Se ei ole kovin edustavassa kunnossa, ja takapenkille ei varmaan mahdu kyytiläistä. :D

Näin, eipä tässä muuta, palataan asiaan viimeistään Saviska-tunnin merkeissä!

Kuvat © weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti