maanantai 4. toukokuuta 2015

Uutta tekstiä, vanhempia kuvia

Enpäs malttanut olla kirjoittamatta tämän päivän heppailuista. Kuvituksena saatte katsella paria kuvakaappausta "ei-mennyt-niinkuin-strömsössä"-tilanteista perjantailta.

Tänään ratsastin ensin Topilla. Perus verkkailut kevyessä ravissa, voltti joka sivun keskelle. Laukassa ensin vain ympyrällä myötälaukkaa sekä vähän laukannostojen harjoittelua. Kun laukka oli jo pyörivämpää niin ajattelin että olisi aika pikkuhiljaa harjoitella myös vastalaukkaa, se auttaisi hyvin suoristamaan ja tasapainottamaan Topia.
Periaatteessa siis samaa kuin Oton kanssa eilen, eli kahdeksikolla niin että toisessa päädyssä myötälaukkaa ja toinen pääty vastalaukkaa. Ensin Topi ei ihan meinannut tajuta tehtävää vaan vaihtoi ravin kautta myötälaukalle. Kun sitten itse vähän liioittelin laukka-apuja ja istuntaa, niin hyvinhän se vastalaukkakin sujui!
Ensin vastalaukkaa tehtiin vain osa ympyrästä niin että kerkesin itse siirtää Topin raviin. Lopuksi tehtiin kumpaankin suuntaan kahdeksikot laukassa ja saatiin onnistuneet vastalaukat! Jee, hyvä me!
Lopuksi keventelin vielä kahdeksikolla hetken ja loppukäynnit talutin.
Topilla on kyllä niin ihana motivaatio työntekoa kohtaan! Kovasti se yrittää parhaansa ja on liikutuksen jälkeen hyvin tyytyväisen oloinen vaikka olisikin ollut vähän rankempaa. Ja tänään etenkin Topi oli todella mukava ratsastaa. Kevyt, reipas ja rento. :)

Otto järkyttyi, tästä videosta saisi niin monta "hienoa" kuvaa. ;)

Oton kanssa lähdettiin ilman satulaa maastokävelylle. Mentiin mökkitietä pitkin suurin osa matkasta, mutta poikettiin yhdelle aukolle tutkailemaan epätasaisempia reittejä. Otto tosin keskittyi katselemaan järvimaisemaa eikä kovin paljoa kiinnittänyt huomiota jalkoihinsa. 
Oli kivaa ja rentoa! Ihanaa miten Otosta on tullut tuommoinen mamman mussukka jolla uskaltaa reilusti lähteä maastoonkin ilman satulaa. Ei tarvitse enää pelätä sitä että ensimmäinen reaktio pelottaviin asioihin olisi paikalta poistuminen holtittomasti. Hieno poni!

Koipi nousee, villi poni!

Huomisen heppailuista en osaa vielä sanoa, se niin riippuu säästä, heppojen mielialasta, omasta jaksamisesta yms. Jotain kyllä tehdään, mutta huominen näyttää että mitä! 


2 kommenttia:

  1. ihana nähdä että otolle kuuluu hyvää, 2010-2011 sitä viimeksi nähnyt ja ratsastanut edellisessä kodissa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otto on huippu! :) Kiva kun Oton vanhoja tuttuja ilmoittautuu!

      Poista