perjantai 23. tammikuuta 2015

Tulipahan käytyä Ypäjällä

Torstaina heti aamusta otin suunnan kohti Ypäjää, suunnitelmissa oli pieni reissunpoikanen Opistolle. 
Kurvasin 3-tallin parkkipaikalle joskus puoli kahden aikoihin, ajoissa näkemään ensin vähän Michellen ratsastustuntia ja sitten siskon tuntia. Eipä ollut ainakaan tylsää, vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti. ;)

Sitten suunnattiinkin muutaman mutkan kautta Ratsuriiheen, sillä Pieni ja Keltainen keskiviikkona juoksenteli niinkin kovasti että rikkoi toisen takajalan suojansa.. Eipä siis muuta kuin metsästämään sopivan kokoisia mustia suojia. Ensin meinasin jo luopua toivosta, sillä suojakorista ei sopivia löytynyt, mutta satuinpa sitten vilkaisemaan toiseen telineeseen ja siellähän sattuikin roikkumaan juuri oikeanlainen pari mustia pieniä hivutussuojia! :) Sattuivatpa olemaan vielä ihan samaa merkkiä kuin edeltäjänsä. Tarttui sieltä myös toiselle hepalle jouhiharja ja itselle Cavallon ihanan mukava ja lämmin fleece.

Illaksi olin varannut ratsastuskouluun tunnin, ratsuksi sain suomenhevostamma Parparan eli Parpin. Tunnilla ratsastettiin suurimmaksi osaksi uraa pitkin, tehtiin muutama voltti ja jokunen siirtyminen. Vähän, tai oikeastaan aika paljonkin, enemmän olisin kaivannut tehtäviä joissa hevosta olisi päässyt vähän enemmän työstämään. Parpi oli muuten oikein mukava ja herkkä (ja sillä on kyllä tosi kivat liikkeet istua!), mutta se makasi kuolaimella hurjan paljon, eikä sitä oikein saanut asetettua tms. Kyllähän Parpi teki mitä pyysin, meni suorana, siirtyi istunnalla, mutta silti jäin kaipaamaan pehmeyttä ja pyöreyttä meidän menoon. Nojaa, toisaalta, eihän sitä kovin suuria voi odottaakaan, kun ei tunneilla ole päässyt menemään juuri ollenkaan Ypäjän jälkeen. Kyllähän ne taidot ruostuu, pitäisi vaan ottaa itseä niskasta kiinni ja ruveta käymään tunneilla erilaisilla hevosilla edes kerran tai pari kuukaudessa. 

Myöhempään illalla piipahdettiin Puomissa syömässä ranskalaiset vanhojen aikojen kunniaksi. Oli mukava päivä, mutta kyllä väsyttikin päivän päätteeksi!


Tänään, perjantaina, herättiin aamulla aikaisin että sisko kerkesi käydä liikuttamassa A-hevosensa, Pertsan. Hirveän kivan oloinen hevonen, vaikkakin aika hirveän suuri. :D 
Siskon ratsastuksen jälkeen menin katsomaan kun Michelle ratsasti oman heppansa Opistohallissa. Siellä seisoskellessani mietin että sitten kun voitan lotossa, niin rakennutan itselleni ison ja lämmitetyn maneesin.
Tämän jälkeen olikin enää jäljellä siskon valmistujaiset. Tilaisuus oli onneksi aika lyhyt ja rento, niin päästiin lähtemään kotia kohti aika nopsaan. 
Niin, onnea vaan kaikille tänään valmistuneille hevostenhoitajille!

1 kommentti:

  1. Ihanaa oli nähdä. Vaikka oli vaan vuorokausi ♥ oot paras. Ikävä ♥

    VastaaPoista