keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Hiphei vaan!

Tänään pääsin ensimmäistä kertaa työharjoittelun aikana hevosen selkään. Aamulla ensin nappasin kaikki koput sisälle ja heitin aamuheinät.
Harjailin puhtoisen törkyisen pölyisen ja hiekkaisen ratsuni rauhassa, yritin kovasti saada siitä hevosen näköistä ja kyllähän se hämärässä tallissa näytti ihan siedettävältä. Mutta sitten mentiinkin ulos ja voi luoja mikä pölykerros siinä vielä oli, noh, ei voi mitään. Mustassa hevosessa kaikki pöly näkyy kyllä ihan superhyvin.

Tammalla siis on ollut hieman ongelmia aikaisempien omistajien kanssa, siltä on mielenkiinto työntekoon loppunut ja se on ilmaissut tätä pahaa oloaan puremalla yms.
Käveltiin ympäri kenttää ja vähän ravailtiin. Lopuksi omistaja ehdotti että oltaisiin niin hurjia ja kokeillaan laukannostoa. Sisäohjasta asetusta ja sisäpohje eteen - ja hups!- niin se laukka vain nousi.
(Tammalle laukkaaminen on ollut iso ällötys ja pikkuhiljaa se on omistajansa kanssa alkanut toimia kivasti.) Omistaja sanoi että hän sai kylmiä väreitä siitä kun tamma niin hienosti ja kiltisti nosti laukan!
Taidettiin laukata kierros, sitten tammalle herkkuja naamaan ja kuski alas. Uuden kuskin kanssa tämä oli siis ihan todella onnistunut ratsastus ja lopetettiin siis onnistuneeseen suoritukseen, näin kaikille jäi hyvä mieli.

Lopuksi vielä ennen lähtöä ruokin hevoset ja tarkastin vedet. Menen illaksi toiselle "yhteistyö"tallille, siellä minä tulen sitten jossain vaiheessa tunteja pitämään. En tiedä mitä tämän päivän hommiin kuuluu, mutta varmaan ainakin tutustun vähän hevosiin ja paikkoihin.

Nyt taidan siirtyä lepäilemään hetkeksi, ennenkuin lähden etsimään oikeaa reittiä tuolle toiselle tallille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti