sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Ihana kevät! :)

Ihanaa kun kevät on pikkuhiljaa hiipinyt tännekin! Päivät pitenee hurjasti ja valoisaa aikaa ratsastaa on paljon enemmän kuin kuukausi sitten. Myös kenttä on ruvennut sulamaan ja jos hyvät säät jatkuvat voidaan kohta jopa uskaltautua ottamaan puomeja mukaan kenttätyöskentelyyn. Tottakai kun kenttä on sulanut niin alkaa kelirikko aika ja kenttä on sitten täynnä monttuja mutta siihen asti treenataan niin hyvin kuin pystytään.

Eilen menin Otolla kangilla pitkästä aikaa ja Hanna oli huutamassa ohjeita. Ja kyllä huomasi että ratsastaja oli jokseenkin hukassa eikä ponia sitten kiinnostanut oikea työnteko, oikeastaan me molemmat oltiin ajatuksella "ei pysty, liian vaikeeta". Noh, sitten kun otin itseä vähän niskasta kiinni niin saatiin ihan hyviäkin pätkiä. Alkuun tehtiin käynnissä vähän väistöjä, ravissa temponvaihteluita ja laukassa vain yritettiin saada laukkaa pyörimään. Otto ei ihan täydellisesti uskaltanut ottaa jalkoja mukaan kun pohja oli ehkä himppusen liukas sulamisen takia. Mutta talven koulutreeni taukoon nähden sekä pohjan kuntoon nähden Otto meni tosi kivasti! Ja tulihan sille ihan kunnon hiki ja vielä oikeisiin paikkoihin. ;)

Antakaa anteeksi mun surkea asento, kattokaa mun hienoa pientä kouluponia.


Tänään kävin Zion Horsesilla ratsastamassa sillä suokkitammalla. Joka kerta meidän yhteistyö paranee ja voi että miten kiva tamma oli tänään! Alusta lähtien se malttoi kuunnella eikä lähtenyt kiirehtimään alta vaikka sitä jännittikin kentän toinen pääty. Ravissakin se suurimmaksi osaksi malttoi mennä rauhallista ja tasaista tahtia. Nostettiin tänään myös laukkaa kun hevonen oli niin hyvin kuulolla ja meni hyvin tasapainossa. Siinä on kyllä hirmuisen mukava hevonen ratsastaa! :)

Nyt kun kesä alkaa lähestyä ja mahdollisuus päästä hyppäämään kasvaa niin täytyisi varmaan ruveta Otollekin etsiskelemään jotain yleis- tai estesatulaa. Tuossa meidän koulusatulassa on niin mahtavat polvituet ettei sen kanssa kyllä estehommat juuri onnistu. Jos joku tietää edullista 16,5"-17" yleis-/estesatulaa suorahkoon/kaarevahkoon leveään/leveähköön selkään niin täällä otetaan kaikki vaihtoehdot huomioon!

PS. Niin! Minuthan sitten löytää lauantaina 9.4 Leko-tallin hevostarvikekirppikseltä! Tulkaahan sinne sitten penkomaan josko löytyisi mitään kivaa ostettavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti