maanantai 22. helmikuuta 2016

Uutta kuvaa ponista!

Tänään oli suunnitelmissa että sisko tulee ratsastamaan Otolla puolen päivän aikoihin. Minä menin tallille jo aamulla tekemään pitkästä aikaa tallihommia. Ai että miten voi pieni ihminen olla onnellinen kun pääsi pari karsinaa siivoamaan ja kuivittamaan! Sitä työtä mä kyllä tykkäisin tehdä, noh, onneksi nyt jatkossa pääsen sillon tällöin talikon varteen ja heppojakin ruokkimaan. Ei pääse taidot ihan ruostumaan. ;)

Pitkästä aikaa myös Topi pääsi liikkumaan, huonojen säiden ja pohjien takia se on joutunut pikkuisen lomailemaan ja kasvattamaan mahaa sekä karvaa. Jumaleissön miten voi olla karvainen eläin! Topi pääsi hölkkäilemään irrallaan kentällä, se on niin ihanan kuuliainen että sen voi juoksuttaa joko narulla tai ilman, toisin kuin Oton joka irrallaan joko juoksee päättömästi tai parkkeeraa syömään ruohoa/lehtiä/oksia jne. Topi toimi hirmuisen hyvin ja oli tyytyväisen oloinen kun pääsi hommiin. Nyt pikkuhiljaa aletaan nostaa kuntoa ja pienentää sitä elintasovatsaa, jos jonkun vapaaehtoisen kaverin saisi Otolla ratsastamaan niin maastokävelyt ja hölkät kyllä tekisi sille todella hyvää!

Tuo ylähuuli! 

Otolla taas oli tänään vuorossa vähän erikoisempaa hommaa, nimittäin sisko halusi kokeilla mennä Otolla ilman satulaa ja suitsia, kaulanarulla. En tiedä onko Otolla semmoista entisissä paikoissa tehty, mutta yllättävän hyvin poni pelkän narun, tai jalustinhihnan, kanssa toimi. Hetken Otolla oli kyllä suitset myös ohjineen, mutta nopeasti ne heitettiin mun olkapäälle roikkumaan kun poni otti uuden homman niin lunkisti.
Käännökset, siirtymiset sun muut sujui tosi hyvin! Ainoastaan käynnissä poni meinasi "lähteä viemää" eli käveli hitaasti mutta varmasti eikä meinannut pysähtyä. :D
Kyllä mulla sitten on hyvä poni, vaikka se on välillä maailman ärsyttävin pieni porsas, yllättää se sitten positiivisesti ja siinä samalla kaikki huonosti menneet asiat unohtuu. Aivan huippu harrasteponi, kaikki uudet jutut on hetkessä OK, menee veteen, kulkee hyvin yksin maastossa, hyppää kivasti ja osaa vielä jotain koulukiemuroitakin! Ja osaa olla ihan ylisöpö, hienon värinen ja sopivan korkuinen mulle.Niin ja pitihän se munkin käydä kokeilemassa miten homma pelittää ilman ylimääräisiä varusteita. Ja hitto vie, kyllä se poni pelitti mullakin! Otto vaan tyytyväisenä heilutteli ylähuultaan ja maiskutteli kielellään, sillä ei kyllä ollut mitään huonoa sanottavaa tämän päivän "treenistä". ;)


Loppuun vielä videota todistusaineistoksi siitä miten hyvin Otto oikeasti toimi!
ja P.S. Ei kyllä olisi pari vuotta takaperin tullut mieleen ponin kyytiin kavuta ilman suitsia!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti