tiistai 19. tammikuuta 2016

Voihan pakkaset

Tammikuukin on ollut melkoista lomailua näiden hurjien pakkaslukemien vuoksi. Viime viikolla saatiin onneksi sitä lunta, ihan koko talven edestä, on päästy hangessa kahlailemaan ja päästy menemään muitakin askellajeja kuin käyntiä.
Tosin heti lumen tulon jälkeen alkoi taas pakastaa, ja eilenkin mittari näytti mukavaa -30°C. Ottohan kyllä pärjää kovemmillakin pakkasilla, mutta täytyy myöntää että mä olen nykyään sen verran mukavuuden haluinen etten ihan paukkupakkasilla ponin selkään kiipeä. Mutta ei Ottokaan näillä pakkasilla ole ollut mitenkään erityisen innokkaan tuntuinen lähtemään mihinkään, hengailee tarhassa ja lämmittelee sitten tallissa ihan mielellään.

Vähän kyllä harmittaa kun oikeastaan joulukuusta lähtien ollaan vietetty hyvin kevyttä elämää, ensin pohjat jäätyivät koppuraksi ettei voitu kuin kävellä ja nyt pakkasten vuoksi Otto on saanut viettää ihan vapaita päiviä. Ollaan me jonkun kerran päästy lenkillekin lähtemään, ja kyllä ei ole paljon tarvinnut ponia käskeä eteenpäin liikkumaan. Raviradalla ollaan käyty hölkkäämässä pariin otteeseen, käytiin myös kerran jo jäällä. Siellä Oton maailma järkkyi kyllä ihan kokonaan ja poni oli erittäin tulisen tuntuinen! :D
Mennessä Otto säikähti takaa tulevaa ravuria ja otti lähdöt, hetken aikaa jo kerkesin miettiä että pysähtyyköhän tämä koni koskaan. Sen jälkeen Otto sipsutti mennä varpaisillaan jotain ravin ja käynnin sekoitusta. Kotiinpäin otettiin ravia ja siitä Otto itse nosti ensin laukan ja aloitti sitten siihen perään kunnon pukittelut. Onneksi nuo temppuilut on olleet melko lyhyitä ja helposti poni on palannut takaisin ruotuun. Ja onneksi meillä on tuo ihanaakin ihanampi koulusatula! Se on niin ihanan tukeva että helpottaa kummasti selässä pysymistä tuommoisissa tilanteissa!
Niin ja ollaan myös käyty ratsastamassa pelloilla, kentällä sitten ollaan käyty vain kaksi kertaa tämän parin kuukauden aikana. Ennen lumien tuloa käytiin kävelemässä pari kierrosta kun katsastettiin kentän kunto ja pari päivää sitten käytiin siellä hölkkäämässä hangessa.


Ensin mua vähän ahdisti se ettei olla päästy treenaamaan kunnolla, mutta nyt olen ajatellut etten ota sen suurempaa stressiä ponin liikutuksen suhteen. Olen ollut tosi tyytyväinen nyt siihen että on päästy menemään jäällä, pellolla, raviradalla ja maastossa, pysyy edes Oton kunto yllä ja keretäähän me sitten kesällä mennä ihan tarpeeksi kentällä. Lomaillaan nyt ihan kunnolla ja pidetään hauskaa. :)
Tänäänkin taitaa Otto saada vapaan, pakkasta on  vielä -27°C ja tallilla yleensä ainakin pari astetta kylmempää. Huomenna jos pakkanen laskee, Hanna varmaan käy Otolla ratsastamassa, mulla kun on ihan typerän pitkä työpäivä huomenna. Toivottavasti edes loppuviikosta olisi semmoiset kelit että pääsisi vähän ponin energioita purkamaan, mutta katsotaan katsotaan kuinka käy.

Eipä tässä tällä kertaa tämän ihmeempiä kuulumisia ole kirjoittaa, ratsastuskuviakaan kun ei oikein juuri enää saa. Mutta palataan taas myöhemmin, kun on jotain kirjoittamisen arvoista. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti