tiistai 5. tammikuuta 2016

Vastaukset kysymyksiin!

Tänään oli meillä niin törkeän kylmä että käytiin Oton kanssa talutuskävelyllä. Siinä tul itsellekin mukavan lämmin, ainoastaan naama meinasi jäätyä kylmässä viimassa. Huomiselle ilmeisesti on luvattu vieläkin kylmempää säätä, katsellaan kuinka ponia kykenee liikuttamaan. Otollahan siinä ei ole mitään ongelmaa mutta kuski meinaa totaalisesti jäätyä kalikaksi ratsastuksen aikana, kun ei vieläkään pysty kunnolla ratsastamaan. Noh, katsellaan katsellaan. Nyt vastausten pariin!

Miten hevosten vuokraus Leko-tallilla meni?
* Vuokraus meni ihan hyvin. Renso oli mukava ratsastaa ja oli ihana pitkästä aikaa ratsastaa kunnolla hyvällä pohjalla. Loppuverkan ajaksi vaihdettiin hevoset kun Kalle oli kaverilleni vähän liian vauhdikas. Kallekin oli mukava, isot liikkeet etenkin kun Oton poniaskeliin vertaa. :) Ja ylipäätään oli kiva käydä Lekolla pitkästä aikaa!

Mitä suunnitelmia Oton kanssa tulevaisuuteen?
* Kehittyä ratsukkona. Ja vaikka meillä onkin jo suhteellisen hyvällä mallilla tuo luottamus, niin sitä voi kuitenkin aina parantaa. Ylipäänsä haluan että tultaisiin ponin kanssa hyvin toimeen ja kumpikin nauttisi yhteisistä tekemisistä. :)

Mitkä on sun ja Oton top 5 varustetta?
* Ykköspaikalla on meidän koulusatula, aivan mahtavan ihana penkki! Toisena on mun kypärä, vaikka se alkaa olla jo vanha niin se on vieläkin todella mukava ja hyvin istuva. Kolmantena Back on track-kinnersuojat, kyllä on ponin koivet olleet hyvässä kunnossa niiden ansiosta. ;) Neljäntenä mun Pikeurin pöksyt, supermukavat ja kivat housut! Viidentenä nimikoitu satulahuopa, sellainenhan kuuluu jokaisen vakavasti otettavan kouluratsukon varusteisiin!

Mitä varusteita haluaisit/tarviaisit lisää/uusia?
* Haluaisin ja itseasiassa tarviaisin Otolle kakkossatulaksi jonkun estesatulan, yleissatulakin menisi kyllä kun sopiva löytyisi. Uudet suojat etusiin poni myös tarvitsisi. Mulle pitäisi kohta hankkia uusi kypärä. Otto voisi haluta Bot-suojat talliin, kinnersuojien kaveriksi. Sitten uudet ratsastushousut olisi kivat. Ja joku kiva satulahuopa. Ja pintelit. Ja hanskat. Ja sukat. Ja loimia pari. Juu, paljon olisi kaikkea tarpeellista ja vähemmän tarpeellista etsinnässä. :)

Aiotko ostaa toisen hevosen Oton kaveriksi?
* Ainakaan tällä hetkellä en. Otto riittä hyvin, tallilla saa ratsastaa Topilla milloin kerkeän plus sitten kun aika ja raha sallii niin voin käydä muualla tunneilla ja vuokraamassa. Eli yksi poni riittää mulle. :)

Aiotko kisata Otolla? Jos kyllä, mitä? Aiotteko kilpailla?
* Olisihan se kiva jotkut pikkukisat käydä kokeilemassa. Koulua ainakin voisi mennä. Tuo nilkan nivelsiteiden revähtäminen pikkuisen haittaa tuota estepuolta kun nilkka muljahtelee vielä alta ja jalkapöydän päälle koskee jos kantapäätä yrittää enempi saada alas. Mutta ainakin joku heC tai heB tason koululuokka olisi ihan hauska kokeilla ratsastaa kisoissa.

Mikä on sinun lempi kouluratsastusliike? Entä inhokki?
* Pohkeenväistö on kyllä kiva kun siitä saa helposti monipuolisia ja erilaisia versioita. Inhokki, hmmm... Nyt täytyy myöntää ettei varsinaista inhokkia taida olla, pitkän tovin tätä mietin enkä kyllä saa mitään vastausta tähän.

Sama kysymys Otolle? :D
* Oton lemppari on varmaankin laukanvaihdot, se innostuu niistä ihan hurjasti! Oton inhokki on varmaankin lyhentäminen/kokoaminen laukassa, se on sille vielä vähän hankalaa välillä.

Millä tallilla Otto asuu?
* Otto asuu Senjan tallilla.



Kenen valmennuksissa käytte?
* Me ei valitettavasti käydä kenenkään valmennuksissa. Heinävedelle on uskomattoman vaikea saada opettajaa käymään edes silloin tällöin! Eikä näin pienellä kylällä opettajia ihmeemin ole. Sisko käy välillä vähän katsomassa meidän menoa, ja tosiaan nythän alkaa kolmas viikko huonojen pohjien kanssa eli reiluun kahteen viikkoon ei ole päästy menemään kunnolla ollenkaan.
Olen kyllä tosi onnellinen siitä, että olen saanut minun ja Oton tason pysymään edes tällä tasolla millä ollaan, mutta ainahan sitä miettii että miten paljon parempia me oltaisiin jos meillä olisi mahdollisuudet käydä ohjatuilla tunneilla valvovan silmän alla.

Onko sulla sisaruksia?
* On, pikkusisko.

Missä oot töissä?Mitä teet työksesi?
* Heinäveden kunnalla, kotihoidossa. Eli toisinsanoen teen lähihoitajan töitä vanhusten parissa.

Aiotko opiskella vielä?
* Kyllä varmaankin.

Seurusteletko?
* Kyllä.

Mitä ratsastusseuraa edustat?
* Ypäjän Ratsastajia

Onko sulla koskaan ikävä Ypäjälle?
* On kyllä. Tosi ikävä ehkä enimmäkseen koskee niitä vanhoja hyviä aikoja, ihania kämppäkavereita, nimikkohevosia ja vakioratsuja ja opetuksessa ratsastamista. Voih, ihana Lasina (RIP), Vertti (RIP), Ipetus, Kovis, Elta ja Fabu sekä kaikki muut hienot hevoset! ♥ Sekä Kanerva kakkosen tytöt! ♥

Minkä merkkisiä varusteita Otolla/sinulla on?
* satula: Germida
suitset: Claridge House, Globus ja jotain merkittömiä
kuolaimet: Sprenger ja Showmaster
suojat: BT Pro, HorseGuard, Equiguard
pintelit: merkittömiä ja Showmaster
satulahuovat: Lamicell, Showmaster, Eskadron
kypärä: BT Pro
housut: JH Collection, B2B, Pikeur
hanskat: Roeckl, agrin työhanskat
takit/liivit: KL talvibomber, Horzen liivi x2, Horse Comfort, Hööksin sadetakki
kengät: jodhpureiden merkkiä en tiedä, muina kenkinä on Sievit, Hipot ja kuomat plus kesällä jotkut kävelykengät
loimet: Thermomaster, Horze Avalanche, sitten jotain muita Horzen loimia plus pari muuta sadeloimea joiden merkkiä en muista. Heijastinratsastusloimi on Börjesiltä.
harjat: Agrista ja Ratsuriihestä, osa tullut Oton mukana, harjapakki Horzelta.
Siinäpä kai suurin osa.

Mikä on lempivärisi?
* Vaihtelee aika paljon. Maanläheiset ja murretut värit, petrolin sininen, tummanharmaa jne.

Mitä luulisit tekeväsi jos et harrastaisi hevosia?
* Mä olen tätä joskus miettinyt ja en kyllä osaa sanoa mitä tekisin jos en aikaani tallilla viettäisi. Jos lapsena olisin jonkun muun harrastuksen aloittanut niin jatkaisin sitä. Jos taas nyt joutuisin lopettamaan hevostelun jostain syystä, en kyllä osaisi olla. Varmaan lukisin yms. ja olisin koiran kanssa ulkona, mutta kyllä elämä olisi jotenkin tyhjää jos ei hevoset siihen kuuluisi.

Mikä olet ammatiltasi?
* Ammatiltani olen hevostenhoitaja ja hevosharrasteohjaaja.



Mitä ovat vaikeimmat ratsastuksen asiat joita osaat? Koulussa, esteillä, missä vaan.
* Jaa, varmaan laukanvaihdot, avot, sulut, väistöt yms. ravissa ja laukassa. En mä tiedä, esteillä en osaa kyllä mitään, just ja just pysyä kyydissä. Maastossa mä olen hirmu hyvä haahuilemaan! ;)

Mistä pidät hevosissa eniten? Entä vähiten?
* Tutuissa hevosissa parasta on se luottamus mikä tulee kun pitkään touhuaa jonkun tyypin kanssa. Ja se että osaa lukea hevosia. Hah, ehkä vähän tämmöinen heppahullun ponitytön vastaus mutta hevosissa parasta on kyllä melkein kaikki. :D
Vähiten pidän siitä kun ne ihanat kaakit on ihan k*sipäitä, karkailee, sikailee, heittää selästä. Ja siitä että miksi oi miksi pitää kurakeleillä pyöriä siinä märimmässä ja likaisimmassa kohdassa.
(Yhden kerran Otto on ensin pesty loimi päällä kun se oli niin rapainen...) Plus noiden kahden yhdistelmä, kurap*skakeleillä ääliöt konit, lyömätön yhdistelmä..!

Lempivarusteesi itselläsi ja hevosella?
* Mun itseni lempivarusteet on hyvä ja istuva kypärä, pitävät hanskat ja mukavat hyvin istuvat ratsastushousut. Hevosilla ylipäätään lempivarusteisiin kuuluu hevoselle ja ratsastajalle mukava satula ja muutenkin sopivat ja siistit varusteet.

Jos saisit miljoona euroa, mihin sen käyttäisit?
* Ostaisin Otolle sopivan estesatulan ja päivittäisin muut varusteet siinä samalla joihinkin laadukkaisiin ja yhteensopiviin vermeisiin. Itselle myös varusteiden päivitys. Sitten vaihtaisin auton uudempaan ja isompaan. Veisin Oton huonojen kelien ajaksi maneesitallille. Antaisin osan rahoista perheelle ja osan säästöön. Osalla sitten shoppailisin itselle kaikkea kivaa, mm. kenkiä, meikkejä ja hajuvesiä. Eli kyllä rahalle käyttöä löytyisi, enää puuttuu siis vain se lottovoitto!

Mikä on lempiruokasi?
* Hmm. Itsetehdyt hampurilaiset, lohkoperunat + bataattia yrteillä ja marinoitua punasipulia siihen kylkeen niin kyllä kelpaa! ;)

Noniin, nyt on taas vastailtu kysymyksiin, kiitos paljon niitä lähettäneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti