torstai 4. joulukuuta 2014

Joulukalenterin 4.luukku

Tästä luukusta paljastuu pienimuotoinen kehitys- ja muistelopostaus kahdelle hienolle tummalle ruunikolle hevoselle. Toinen on entinen hoitohevoseni Jasmiina ja toinen yksityisheppa Lohe. 


Jasmiinan kanssa 2009, muistaakseni sisko piti meille tuntia. Taisi olla hoitajaratsastus, tai sitten hevosten itsenäinen vuokraus. Jassu oli kyllä niin mulle passelin kokoinen hevonen! Se oli n.150cm korkea ja kapeahko. Ihan täydellisen kokoinen hevonen!


Vuosi 2010. Voi kun Otollekin joskus saisi tuollaisen timmin masun, mikä Jasmiinalla oli..
Tässä näkyykin sitten myös nykyään esiintyvä istuntavirhe, eli ryhdittömät/jäykät hartiat.


2012, tässä vaiheessa ratsastuskerrat Jassulla olivat harventuneet jo huomattavasti. Nämä taisivat olla niitä viimeisimpiä ratsastuksia Jassulla. Harmi sinänsä, koska vasta silloin minä aloin oppia ratsastuksesta paljon enemmän. Olisi mielenkiintoista tietää, mitä vanhoista tuntihevosista olisi nykypäivänä saanut irti.


Sitten, til-r. Lohe. Tämä taisi olla ensimmäinen ratsastustunti Lohen kanssa.
(Tunnistaako blogin suurin fani, kuka taustalla ratsastaa?;) )


Samalta tunnilta, taitaa olla loppuverkat kyseessä, ainakin näin voi päätellä kun katsoo ohjien pituuksia. ;)


Sama tunti edelleen, ihan kiva kuva. Mut kattokaa tuota oikeata jalkaa, minun jalkaa, ei hevosen. Ei mitään typerää "nostan-kantapään-ylös-puristan-polvella-ja-jäykistän-lonkan"-vammaa. Huoh, tuohon kun pääsisi takaisin vielä.


Kesällä 2013, kun jo vähän olin oppinut Lohella ratsastamaan. Kiitos vaan taas Nean, joka huuteli mulle ohjeita. :) Ja lainasi hienoa heppaa!


Lohella oli kyllä minun makuun jäätävä harjoitusravi istua! Takapuoli taisi kiitellä tuotakin ilman satulaa ratsastusta, mutta tuo oli kyllä hyvä "tunti".


Jasmiina ja Lohe kyllä opettivat ratsastajia ratsastmaan! Lohe etenkään ei kyllä antanut yhtään mitään ilmaiseksi, nyt muistuu mieleen ne ensimmäiset ratsastuskerrat Lohella. Ratsastus meni hyvin, jos sai laukan nousemaan. :D 
Lohe oli kyllä huippu opetusmestari, minullekin, vaikka oma hevonen se ei ollutkaan. Jokaisella ratsastuskerralla se opetti jotain, tai ainakin tuli aina löydettyä uudestaan ne kadonneet vatsalihakset jos ei muuta. ;) 
Kiitos molemmille hevosille ja Lohen omistajille!

RIP
Jasmiina 1990 - 2013
Lohe 1991 - 2013

2 kommenttia:

  1. Voi eeei! <3 Onpas kamala istunta tuolla Topin ratsastajalla.. :'D Ja Lohe <3 Tykkään!

    VastaaPoista
  2. Voi täällä yksi Lohefiilistelijä myös! Muistoja tulee itsellekin miten sitä Lohe opetti mua ratsastaa ja miten meidän yhteistyö kehittyi! Huikea heppa :) <3

    VastaaPoista