lauantai 15. marraskuuta 2014

Viime viikkojen kuulumisia

Noniin, jospa kirjoittelisi pitkästä aikaa vähän meidän kuulumisia.

Noh, meidän "treenailut" ovat olleet nyt vähän niin ja näin, kun säiden armoilla ollaan. Välillä kenttä on ollut tosi hyvä, välillä taas ihan kamala jäinen koppura. Hypätty ei olla nyt pitkään aikaan, juurikin huonojen pohjien vuoksi. Koulu ollaan menty sitten senkin edestä. Siskokin muistaakseni ponilla ratsasti, ja on se kyllä aina välillä mukava nähdä joku muukin siellä Pienen ja Keltaisen selässä. Näkee minkälaiseksi se meno on muuttunut, sitä kun ei sinne satulaan oikein näe. :D

©Hanna

Pahoittelut huonolaatuisesta kuvasta, mutta tosiaan sain parin avustajan voimin tuossa joku aika sitten aloittaa ponin ohjasajo harjoitukset! Pienen pieni haave olisi saada poni toimimaan ajohommissa joskus tulevaisuudessa, niin sittenhän mulla olisi ihan oikea monipuolinen harrasteheppa. Noh, katsotaan kuinka käy. ;)

Alkuun sisko oli taluttajana, sitten siirtyi vain kävelemään vierellä ja lopuksi mentiin ihan ilman avustajaa. Yhdessä raviin siirtymisessä Otto tosin veti herneet nenään jostain mystisestä syystä ja lähti pinkomaan tuhatta ja sataa. Spurtti tuli niin yllättäen, että minä menetin tasapainoni ja meinasin päästä naama edellä tekemään lumienkeleitä kentän pohjaan. Eli poni pääsi ohjineen irti. Muutaman kierroksen se veti täyttä laukkaa häntä tötteröllä, ei onneksi sotkeutunut ohjiin.
Kun koni saatiin kiinni, eikun taluttaja uudestaan mukaan ja poni töihin! Kerran se vielä yritti rynnätä, mutta kun ponin metkut jo tiedetään niin nyt oltiin hereillä eikä Otto sitten enää yrittänyt mitään tuhmia temppuja. 
Nyt vaan lisää treeniä niin eiköhän siitä pieni valjakkoponi tule. ;)

En minä valokuvaustakaan ole ihan kokonaan unohtanut. Yksi päivä monta viikkoa sitten oli aika mahtava sää, järvellä oli niin utuista että valokuvista tuli mustavalkoisia ihan ilman muokkaamista!

Tällä viikolla maanantai oli Otolla vapaata, tiistaina mentiin ihan vaan askellajit läpi. Keskiviikkona oli taas vapaa, koska vesivahinko+äkillinen muutto... Mutta ei siitä sen enempää.
Torstaina kenttä oli ihan super! Jos olisi ollut aikaa, niin olisin kyllä rakentanut esteitä ja pitänyt pienet hyppelöt. Mutta menin koulua, alkuun ja loppuun paljon kevyttä ravia kahdeksikolla, ponia vetreäksi. Laukassa haettiin vain pyörivää hyvää laukkaa, ihan kivoja pätkiä saatiin, vaikka poni olikin vähän jäykän oloinen. Ravissa kyllä sitten jo letkeyttä alkoi löytymään aika kivasti. 
Perjantaina, eli eilen, kenttä olikin sitten jo ihan jäässä ja epätasainen. Mentiin ympyrällä käynnissä työskentelyä, pehmeällä kohdalla muutama ravipätkä. Ilman satulaa humputtelua pitkästä aikaa. :)

Tänään käytiin päiväkävelyllä maastossa, taluttaen. Otettiin me muutama hölkkäpätkäkin kun tie oli niin pehmeä. Aluksi poni oli ihan järkyttynyt kaikista lintujen liikkeistä ja putoavista kävyistä. Pikkuhiljaa Otto kuitenkin rentoutui ja rauhoittui katselemaan maisemia. Rämmittiin myös yksi metsälenkki, siellä poni painoi menemään kuin hirvi! :D

Huomenna olisi tarkoitus ratsastaa. Kenttä lanattiin tänään, niin josko se olisi vähän tasaisempi edes, niin prinsessaruunaseni voisi edes kävellä kunnolla. Noin, mutta tässäpä nyt suht tiivistetysti meidän viime viikkojen kuulumiset. Otto voi hyvin ja se on muuten ruvennut ihan oikeasti laihtumaan! Saatiin ottaa käyttöön 110cm satulavyö! Kunhan pohjat pysyisivät edes kävelykunnossa, niin ponin kuntokuuri pääsisi jatkumaan keskeytyksettä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti