sunnuntai 19. lokakuuta 2014

18.10. reenailua

Nea oli taas huutamassa mulle että: ulko-ohja, sisäpohje, ratsasta! (Niin se huuti mulle tänäänkin ja poni kulki jopa vielä paremmin kun eilen! Että kiitos vaan ohjeista ja kuvista!)

Tehtiin oikeastaan vaan ihan perusjuttuja, siirtymisiä ja askellajien työstämistä. Pääpaino oli ehkä laukassa. Työskenneltiin ympyrällä, molempiin kierroksiin. Huomasin juuri, että kuvat osuivat oikeaan kierrokseen, mutta kyllä myös vasemmalle mentiin. :)Mun oikea jalkahan otti kaiketi itseensä sillä Stübbenilla ratsastamisesta. Jotenkin jumitin lonkan, ja sen seurauksena oikea jalka on ollut jäykempi, jännittynyt polvesta ja nilkasta. Edessä on pitkä prosessi sen korjaamisessa, mutta pikkuhiljaa ja kerta kerralta se alkaa vaikuttaa paremmalta.


Hih, katsokaa kuinka poni ihan työntää takajaloillaan! Otto on nyt taas löytänyt nivelet jaloistaan ja sen, miten niitä tulee käyttää. ;) Laukka on parantunut keväästä hurjasti, se pysyy yllä hurjan paljon helpommin ja nostotkin ovat jo aika kivoja yleensä.


Eksyihän tänne vasemmastakin kierroksesta kuva. Vasen on vielä vaikeampi, kun poni helposti kaatuu sisälle. Ja minähän taas helposti jään vain matkustelemaan, enkä korjaa tilannetta sisäpohkeella. Heti kun kuski herää nykyhetkeen ja saa sisäpohkeen läpi, niin ponikin kappasvaan suoristuu.


Välillä taukoilua, kuski puuhaa jotain omaa kivaa ja ponia taitaa nolottaa mun touhut. Tästä kuvasta en nyt muuta pysty sanomaan. :D


Ratsastuksen loppupuolella ravista alkoi löytyä jo kivasti liikettä. Poni nostelee aika kivasti jo koipiaan ja liikkuu ihan itse eteen. Otto on ihan hurjasti reipastunut ja herkistynyt keväästä! Enää ei tarvitse joka askelta ratsastaa erikseen, vaan muistutus silloin tällöin riittää.


Kaiken kaikkiaan poni oli ihan tosi hieno eilen! Ja ehkä jopa vielä hienompi tänään! Voi että miten hyvän tuntuisia laukka- ja ravipätkiä saatiin tänään, Nea taas huutamassa ohjista ja pohkeista ja ratsastamisesta. ;) Toivotaan nyt vaan että säät suosivat meitä ja kenttä pysyisi kunnossa, niin ei jäisi nämä meidän reenailut nyt tauolle. Otto on alkanut kehittyä niin kivasti, että kyllä harmittaisi pitää taukoa ihan vaan jäisen kentän takia. Mutta minkäs sille mahtaa, sitten maastoillaan ja työskennellään käynnissä!

2 kommenttia:

  1. Jee hyvä Nea-koutsi! On kyllä kivannäköinen poni! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos! Ja Nea on kyllä hyvä huutamaan. ;)

      Poista