lauantai 23. elokuuta 2014

Ensimmäinen ratsastus muuton jälkeen

Torstaina muutettiin Oton kanssa uuteen talliin. Traileriin poni meni melkein helposti, vähän se oli matkan aikana stressihikeä puskenut, mutta onneksi matka oli lyhyt. 
Perillä Otto pääsi heti pihattotarhaan katselemaan uusia maisemia. Ihanan rauhallisesti se tutkaili paikkoja, ja heinätkin maistui hyvin. Hyvillä mielin pystyin ponin jättämään uuteen paikkaan. :)
(Ja kuvista kiitos Millalle!)

Perjantaina, eli eilen, oli sitten vuorossa ensin kamojen siirtäminen satulahuoneeseen. Yllättävän paljon roinaa sitä saa kertymään puolessa vuodessa! 
Käytiin sitten poni sisälle tutustumaan talliin, vähäsen oli Oton mielestä jännittävää, mutta se käyttäytyi tosi hyvin! Minä nimittäin ehdin jo miettiä kauhuskenaarioita, miten sen keväinen käytös uusiutuisi uudessa paikassa. Mutta onneksi näyttää siltä, että se pelko oli turha. Vaikka Ottoa jännitti, ei se tarjonnut ratkaisuksi karkaamista, vaan pörinää ja kaula kaarella kulkemista. :D
Karsinassa se kiinnitti minuun huomiota, ei yrittänyt jyrätä päälle. 


Ajattelin ensin kaiken varalta juoksuttaa Ottoa, saisi kaiken pöllöenergian purettua narun päässä rauhassa. Ensin Otto hölkkäili kovin rauhallisesti, mutta ottihan se vähän lähtöjä kun läheisessä tarhassa oleva hevonen alkoi vetää hirveää rallia. 
Muutaman kierroksen Otto jaksoi laukata häntä tötteröllä, sitten se rauhoittui ja hölkötteli narun päässä rauhallisesti.
Eli eikun satula selkään ja kuski kyytiin. Keventelin jonkun hetken, otettiin vähän laukkatyöskentelyä molempiin suuntiin sekä oikeassa- että vastalaukassa. Otto meni hyvin, olihan se tietty pikkuisen jännittynyt, mutta se näkyi reippautena eikä päättömänä ryntäilynä. 


Lopuksi vielä ajateltiin päästää poni kentälle irti, että se saisi touhuta ja tutkia paikkoja oman mielensä mukaan. Mutta noh, poni tallusti perässä kiltisti eikä sitä hirveästi kiinnostanut itsekseen juoksentelu. :D
Tehtiin sitten hetki maastakäsin juttuja, ja sitten poni pääsi vielä hetkeksi tarhaan.
Hieno ja reipas poni, olin (ja olen) hirveän tyytyväinen Oton käytökseen uudessa paikassa. Ja olen myös tosi onnellinen siitä, miten rennon ja tyytyväisen oloinen poni on, muutosta huolimatta. :)2 kommenttia:

  1. Mille tallille muutitte ja miksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutettiin Senjan tallille. Se on vähän lähempänä ja siellä on himpun paremmat tilat monipuoliseen harrastamiseen. :)

      Poista