maanantai 26. toukokuuta 2014

Oton kuulumisia

Jospa kokeilisin vähän Oton kuulumisia kirjoitella, ei meidän elämään kovin suurta ja ihmeellistä kuulu.


Pari kolme viikkoa sitten Otto oli vajaan viikon lomalla, kun se sitä ennen oli ollut epämääräisen tuntuinen ratsastettaessa. Ei siis ontunut (paitsi yhtenä päivänä kun polki kiven päälle) mutta oli vähän haluton ja könkkö. Loman jälkeen kevyttä liikkumista hömppäillen ja juoksuttaen. Viime viikon alussa sain Otolle hierojan paikan päälle tarkastamaan lihasten tilanteen.
  Ja kunten arvelinkin, poni oli aika lailla jumissa kokonaisuudessaan. Sehän tosin on kyllä näkynyt Oton liikkeissä, kovin rajoittuneen pituiset askeleet sillä on ollut. Lannerangassa ja jossain nikamassa oli jumia, takajalat jumissa myös ja vasen takanen etenkin. Hieroja epäili, että koska oikea takanen on Oton huonompi jalka, niin vasen takanen on sitten joutunut tekemään enemmän töitä oikean laiskotellessa, niinpä se on sitten jumiutunut enemmän.
  Lavat oli kanssa jumissa, vasen lapa erityisesti. Sitä avatessa Otto alkuun vastusteli jonkun verran, mutta kun jumi alkoi aueta niin kyllä ponin ilme muuttui aika hurjasti! :) Nopeasti poni tottui uuteen ihmiseen ja uuteen tilanteeseen, ja kyllä se oikeasti nautti hieronnasta! Välillä Otto haukotteli paljon ja välillä seisoi silmät puoliksi kiinni nautiskellen. Lapoja varten hieroja antoi ohjeeksi itsekin välillä pyöritellä etujalalla ympyrää, niin kuulemma saa niitä lavan jumeja auottua.
  Hieroja suositteli pitämään seuraavan päivän ponilla vapaana, mikä kävi oikein hyvin. Jäinkin innolla odottelemaan seuraavaa ratsastusta. Niin, ja kävinhän minä ponin kevyesti ratsastamassa ennen hierontaa, vähän käyntiä ja ravia ilman satulaa. Periaatteessa poni meni ihan kivasti, mutta ai että miten tahmea se oli.


Hieronnan jälkeen ratsastus tuntui aika helpolta edelliseen kertaan verrattuna! Poni oli tosi letkeän tuntuinen ja jo heti alkuun se nosti selkäänsä ihan uudella tavalla! Ei menty kuin puolisen tuntia, askellajit läpi fiilistellen ponin hienoja liikkeitä. ;) Oli kyllä tyytyväinen kuski sen ratsastuksen jälkeen, kunpa se fiilis jatkuisi tulevaisuudessakin. Hieroja kyllä pistetään tilaukseen taas jonkun ajan päästä, kun kerta noin hyvää tekee ponille.

Eli torstaina ratsastin ponin, perjantaina juoksutin kun nämä helteet alkoivat. La ja su poni sai olla vapaalla koska oli ihan älyttömän kuuma, ja poni sai hoitaa lihaksiaan piehtarointihieronnalla. :D
  Tänään onkin "mukavat" kahdeksan astetta lämmintä, niin ei ainakaan ole liian kuuma reenailla koulua. Hohhoh, ei nyt ihan näin kylmää keliä olisi tarvinnut tulla, mutta minkäs teet. Toisaalta luulisi ponilla nyt olevan energiaa liikkua parin vapaan jälkeen näin viileällä säällä. Katsotaan miten käy, vai onko poni jäänyt lomafiilikseen. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti