torstai 3. lokakuuta 2013

Vähän turinoita jatkuneesta opiskelusta

Kohta on ensimmäinen kouluviikko neljään kuukauteen takana. Tällä viikolla teen aamutallia kahden muun luokkalaisen kanssa ti-pe remppaheppojen käytävällä.

Maanantaina siis lähdin ajelemaan kohti Ypäjää. Ennen matkaa olin jo saanut kuulla tulevan koulu&esteheppani olevan puoliveriruuna Vertti. Oikealta nimeltään siis Ypäjä Versace, kaunis pieni musta kiltti heppanen!

Tiistaina siis aamulla reippaana aamutallia tekemään, aika hyvin rutiinilla sujui kaikki vaikka edellisestä tallivuorosta kolmostallissa olikin kulunut kamalasti aikaa!
Aamutallin jälkeen oli vähän aikaa vapaata, kymmeneltä alkoi luento nuorten masennuksesta. Sen jälkeen päästiinkin maastoon kakkostallin mammuteilla, minulle oli varattu Tinis. Käytiin kävelemässä puolen tunnin lenkki, sillä tammathan ovat vasta palanneet neljän kuukauden laidunlomalta. Ja kyllä muuten oli pulleita tammoja! :D
Kolmen aikaan lähdettiin sitten hhp ja hkt ihmisten kanssa Helsinkiin, HIHS Kick Off- tilaisuuteen. Saatiin siellä vähän (hyvää) syötävää, sitten istuskeltiin ja kuunneltiin juttuja ja ohjeita jokunen tunti. Piiiitkä päivä, hirveä väsymys, mutta mukavaa oli!

Mammutit joskus kesällä

Keskiviikkona sitten aamutallin jälkeen kahdeksalta oli info tunti meidän opinnäytetöitä varten. Sen jälkeen oli ensimmäinen varsinainen oppitunti, eläinlääkintää.
Sitten olikin estetunti! Ensin olin ajatuksessa että en pääse tunnille kun Vertille oli varattu kengitys juuri tunnin päälle, mutta aika olikin muutettu niin pääsin ruunaa testaamaan.
Hieman se on hidas, mutta osaava, kiltti ja hieno! Kyttäili esteitä jonkin verran, vauhtia piti saada lisää, mutta ensimmäiseksi kerraksi se meni oikein hyvin!
Mentiin siis vain kavalettia ja ristikoita, opettaja halusi vain nähdä meidän hyppäävän vähän. Alkuun hän tosi piti meille istuntaharjoituksia, pikkusen meinasi hapottaa! :D Mentiin välillä pitkät sivut kevyessä istunnassa, välillä ympyrät kevyessä istunnassa ja pitkät sivut keventäen yksi alas-kaksi ylös yms.
Oli kivaa, hyvä tunti ja sain vähän tuntumaa Verttiin.
Illalla käytiin vielä taluttamassa ratsastuskoululla.

Tänään torstaina aamutallin jälkeen oli taas ihanasti vapaa-aikaa, kymmeneltä alkoi eläinlääkinnän tunti.
Iltapäivällä oli Vinnun koulutunti. Huippuhyvä tunti! Ope puhui asiaa, korjasi istuntaa ja sai tuloksia aikaan yhden tunnin aikana! Lopussa Vertti meni tosi kivasti!
Ratsastuksen jälkeen oli hevostaitojen opettamista, eli yksi opettaa muille ryhmäläisille miten esimerkiksi satuloidaan. Hauskaa oli! :)
Käytiin Michellen kanssa illalla katsomassa meidän tammamammutteja laitumella, osa niistä kun ei ole vielä palannut talliin. Ipetuspalleroinenkin oli hyvin kerännyt vararavintoa! :D
Saan siis jatkaa puuhailua Ipetuksen kanssa, kylkiäisenä sain toisen maastomammutin lisää, Agrologin.

Tinis

Huomenna aamutallin jälkeen menen ensimmäistä kertaa kokeilemaan Logia, sen jälkeen käydään nopsaan purkamassa yhdestä maneesista esteitä ja sitten minä lähden ajelemaan kotia kohden! Pitkä viikonloppu edessä, maanantaina vasta takaisin. Sitten onkin kahden viikon putki täällä, ensimmäisenä viikonloppuna on laatuarvostelut ja sitten seuraavana maanantaina lähdetäänkin HIHS:iin ja ollaan siellä koko viikko. Minä ja kaksi muuta ollaan sekä talliporukassa että turvaryhmässä, eli luvassa on varmasti rankka viikko mutta toivottavasti myös mukava! :)

3 kommenttia:

  1. Apua Logikin on jo niin "vanha", muistan kun se ja muut A-varsat vieroitettiin vähän sen jälkeen kun me aloitettiin :D

    VastaaPoista