maanantai 28. lokakuuta 2013

HIHS juttua

Noniin, josko tässä vähän nyt kerkeäisi päivitellä asioita tänne blogin puolelle.

Oltiin siis HIHS:ssa töissä hhp ja hkt suuntautuneiden opiskelijoiden kanssa. Maanantaina aamusta lähdettiin ajelemaan kohti Helsinkiä. Matka sujui jouhevasti, perillä oli pieni eksyttäytymisyritys mutta näppärästi korjattiin tilanne uukkarilla!
Perillä etsittiin pukkarit joissa yövyttäisiin (kasvatusporukka ja muut hhp:t nukkui omassa pukkarissaan, me 4 jotka oltiin myös turvaryhmässä, yövyttiin turvaryhmän pukkarissa) ja käytiin valkkaamassa meille paksuimmat patjat. ;)

Näiden toimenpiteiden jälkeen saatiin erittäin tyylikkäät siniset haalarit, vedettiin ne niskaan ja suunnattiin kohti tallia. Tarkoituksena oli siis kuivittaa kaikki noin 200 karsinaa, purupaaleja karsinoihin meni 2-4. Paalit kuskattiin karsinoihin mönkkäreillä ja perävaunuilla, sen jälkeen ne revittiin auki ja levitettiin karsinoihin.
Tämän homman jälkeen tehtiin vielä jotain pikkuhommia, esim. siirreltiin roskiksia sopiviin paikkoihin.
Ilta olikin vapaata touhuilua, joten porukalla suunnattiin Helsingin keskustaan. Istuskeltiin kahvilassa ja kierreltiin kaupoilla. Sieltä mukaan tarttui korvikset ja kaulakorut.

Kuva viime vuoden Horse Showsta

Tiistaina kyltitettiin paikat "No smoking" kylteillä ja hevosten nimikylteillä, sekä lakaistiin talli. Illalla päästiin katsomaan Monty Robertsin show:ta.

Keskiviikkona alkoi saapua ratsukoita aamusta alkaen, purettiin hevosautot mönkkäreitten perävaunuihin ja kuskattiin kamat karsinoille. Osa porukasta pääsi myös taluttamaan hienoja kilpaheppoja talliin. Oltiin kuskaamassa kamoja ehkä noin 15 tuntia, päivä oli pitkä, mutta hauska!

Torstaina siirryttiin sitten turvaryhmän puoleen, jossa töitä tehtiin sunnuntaihin asti. Turvaryhmä siis kyseli kulkulupia ovilla, vuorot kesti yleensä 2-2,5 tuntia ja niitä oli kaksi tai kolme päivässä. Loppuaika nukuttiin, kierreltiin expoa tai katsottiin kisoja.

Tämä myöskin viime vuoden Horse Showsta

Sunnuntaina minulla oli vain yksi turvaryhmän vuoro, sen jälkeen siirryttiin talliin auttamaan. Vuorossa oli kamojen roudaamista takaisin hevosautoihin, selviydyttiin hommasta yllättävän nopeasti.
Maanantaina aamulla lastattiin vielä parit viimeiset tavarat, kasattiin heinäpaalit ja siistittiin talli sekä ympäristö. Tämän jälkeen oltiin vapaita poistumaan ja matka kohti Itä-Suomea alkoi, onneksi ei tarvinnut ajaa itse. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti