perjantai 13. syyskuuta 2013

Kysymyspostaus!

Suuri kiitos teille kahdelle kysyjälle! ;)


* Elämä Opiston jälkeen?
- Jaa-a, paha tietää. Toivottavasti hevosharrasteohjaajan paperit kädessä silloin, mielellään menisin töihin. Töiden ei tarvitse olla oman alan töitä, kunhan joku mistä saisi rahaa! :D

* Opettavin hevonen?
- Ensimmäisenä täytyy mainita Titta, koska sen kanssa tuli opittua luottamuksesta tosi paljon! Toinen on ehdottomasti Topi! Sen kanssa on rämmitty tälle puska Ö tasolle, mutta kaikkein tärkein on miten sen suhtautuminen ihmisiin, ja etenkin minuun, on muuttunut! Ollaan opittu ymmärtämään toisiamme.

* Hevostausta?
- Ensimmäisen kerran ratsailla olen ollut n. 3 vuotiaana. Joskus -97-99 ratsastelin kavereiden hevosilla ja käytiin silloin tällöin eri talleilla tunneilla. Sitten vuonna 2000 aloitin säännöllisen tunneilla käymisen ja sillä tiellä ollaan. Ensin pelkkänä tuntiratsastajana, sitten hoitajaksi ja myöhemmin sitten vuokraillut hevosia ja pari ollut ylläpidossa/puoliylläpidossa. Nyt sitten ratsastan työssäoppimispaikoilla ja lisäksi tuolla Topilla.

Parhaista parhain tammamamma Titta!

* Lempiherkku?
- Hmm.. Tämä kyllä vähän riippuu päivästä, mutta minttukrokanttisuklaa on kyllä aina hyvää!

* Jos et harrastaisi heppoja, mitä tekisit?
- En varmaankaan mitään järkevää! :D

* Tulevaisuuden suunnitelmat?
- Saada töitä, jossain vaiheessa olisi hienoa saada oman alan töitä ja/tai kouluttautua lisää (esim. ratsastuksenohjaajaksi/-opettajaksi). Oma hevonen olisi hienoa saada hommattua! Toivon myös että kaikki ihmissuhteet säilyisivät suht ennallaan. Mutta, aika näyttää miten tässä elämässä käy!

* Paras muisto opistoajoilta?
- Näitä on kyllä monia! Yhtenä päällimmäisenä on viimeinen maasto meidän mammuttitammoilla Michellen kanssa ennen työssäoppimisia ja lomaa! Ihana aurinko, ihana lämpö, ihana Ipetus ♥ Ja hyvä seura tottakai! Toki myös kaikki illanvietot tyttöjen kanssa Singstaria pelaten, niitä ei kyllä päihitä mikään!

Joskus onnistun ottamaan jopa ihan kivoja kuvia!

* Mitkä oli suuntautumisvaihtoehtosi?
- Ykkösvaihtoehtona oli HHP eli hevosharrastepalvelujen tuottaminen, toisen vaihtoehtona oli kasvatus. 

* Oletko kisannut?
- Seurakisoissa kyllä, esteitä useammin. Hurjat kaksi kertaa olen koulukisoissa ollut ratsastamassa!

* Mitä oot harrastanut ennen hevosia?
- 4H- kerhoa oikeastaan, aloitin heppahulluksi tulemisen jo sen verran ajoissa. :D (Ahkerasti ratsastettiin ja kilpailtiin meidän keppihevosilla ennen oikeita hevosia!)

* Unelmatyöpaikka?
- Oma täysihoitotalli missä pitäisin pientä tuntitoimintaa, se olisi aika unelma! 

* Hahaa!  Lempiheppa Opistolta? :D
- Tosi paha! Ipetus, Kovis ja Urho on kyllä ykköset! Eltaa ja Fabua unohtamatta!

Rallittelua kunniakierroksella Topin ensimmäisissä kisoissa.

* Lempiaine?
- Noh, ratsastus, vaikka välillä ei vaan onnistu. Kengitys oli myös tosi mielenkiintoista ja hyödyllistä! Ja valjasverstaalla puuhaaminen on myöskin kivaa!

* Meinaatko ostaa joskus oman pollen? :)
- Kyllä ehdottomasti!

* Jos joo, haluaisitko kisata?
- Jotain seurakisoja ainakin olisi kiva koluta! Jos oikein hurjaksi heittäytyisin niin aluekisatkaan ei olisi mahdottomuus.

* Osaatko tehdä ruokaa? Leipoa osaat!
- Pakon edessä kyllä. :D Ja tottakai reseptejä seuraamallahan nyt kykenee tekemään vaikka mitä. (Leipominen on kivaa!)

* Teetkö niitä keksejä sitten Opistolla meille?
- Tietysti! Pidetään lapset tyytyväisinä! ;)
 
Ehkä jännin maastoeste supervarman Jaanin kanssa!

* Mitä oot tehny lomalla?
- Heppaillut ahkerasti, pitänyt vähän tunteja, löhöillyt, lenkkeillyt, lukenut, neulonut, viettänyt aikaa ihmisten kanssa, kuvaillut myös jne jne.

* Ootko käyny ulkomailla?
- Olen ollut jopa niin hurja että Norjassa ja Venäjällä olen piipahtanut! (huomatkaa sarkastinen sävy vastauksessa..!)

* Pelkäätkö lentämistä?
- Paha sanoa kun en ole koskaan lentänyt. Tosin niin paljon dokumentteja ja elokuvia lento-onnettomuuksista olen nähnyt, että varmasti ainakin jännittäisi kovin jos lentokoneeseen joutuisin!

*  Tuutko mun kanssa kiertää maailmaa koulun loputtua? ;)
- No toki, silloin varmaan pääsisin kokeilemaan että pelkäänkö lentämistä. :D

* Oletko varusteurheilija?
- Jos olisi rahaa niin varmaankin olisin. :D No ei, kunhan on kivannäköiset ja -tuntuiset varusteet, sekä kestävät, niin niillä pärjää pitkälle.

* Odotuksia syksylle?
- Toivon että loppuloma olisi yhtä kiva kuin nyt koko kesä on ollut. Ypäjälle sitten toivon että selvitään viimeiset kuukaudet kunnialla loppuun. Ja  HIHS! Sitä odotan myöskin innolla!

* Mulla on ikävä! 
- Niin on mullakin!

Pieni poni, iso loikka! Hieno Elta!

* Jos saisit matkustaa ihan mihin vaan, minne menisit?
- Englantiin. Sitten myös johonkin lämpimään maahan mahdollisesti. Mutta Englanti, tarkemmin sanottuna Irlantiin, Walesiin ja/tai Skotlantiin.

* Rutiinejasi/outoja tapoja?
- Jaa, mun koko elämä on yhtä outoa tapaa. :D Noh, esimerkiksi housut ja kengät pitää pukea niin että tietty jalka menee ensin. Jos vahingossa yritän laittaa toisen jalan ensin, niin se tuntuu niin väärältä että olen joskus jopa laittanut housut kokonaan uudestaan jalkaan! Tämä sitten saakin riittää tai pidätte minua ihan hulluna jos alkaisin luetella kaikkia outouksiani!

* Joku erikoinen asia mitä osaat tehdä?
- Tämä on vaikea! Tätä melkeinpä pitäisi kysyä ihmisiltä joiden kanssa elän. :D Mutta outouksia mitä kykenen tekemään, on yliliikkuvien nivelten takia kaikki epämääräiset sormien ja jalkojen asennot muun muassa. Erittäin hieno talentti, eikö vain?

* Jos sulla olis rahaa äärettömiin, mitä tekisit ja missä?
- Tällä hetkellä asuisin kuitenkin Suomessa, ostaisin Topin änyyteenytheti paikalla itselleni ja kamalan kasan kaikenlaisia kivoja varusteita niin mulle kuin hevoselle. Hankkisin lisäksi tatuoinnin/tatuointeja lisää. Ostaisin jonkun kivan talon mihin voisin perustaa oman pienen yritykseni. Siellä olisi sitten tietysti kentät ja maneesit ja hienot maastot. Topin ostaminen olisi se ykkösjuttu, mutta sen jälkeen ehkä kuitenkin antaisin rahaa läheisille ennenkuin aloittaisin sen itseä varten törsäämisen. :)

Hieno ja taitava Fabu!

* Vahvuutesi ja heikkoutesi ratsastajana?
- Yksi vahvuus on ainakin se, että pystyn nopeasti korjaamaan virheitäni kesken ratsastuksen. Istuntani on suhteellisen korrekti, pystyn olemaan satulassa häiritsemättä hevosta. Pyrin myös hevosystävälliseen apujen käyttöön. Vahvuudeksi lasken myös sen, että ajan ja kokemuksen myötä olen oppinut huomaamaan virheeni ja kokemattomuuteni. Olen siis huomannut että hei, minulla on vielä hurjan paljon opittavaa ennenkuin voin sanoa itseäni edes suhteellisen hyväksi ratsastajaksi.
Heikkouksia on liika kiltteys välillä, mikä aiheuttaa sen että hevoseen vaikuttaminen jää välillä erittäin vähäiseksi. Isompiliikkeisten hevosten harjoitusravissa minun on todella vaikea istua, mikä sitten vaikeuttaa muuta työskentelyä. Välillä unohdun selkään matkustelemaan. Ryhti katoaa silloin tällöin. Kesällä ulkokäsi lähti seilaamaan omille teilleen, sisko onneksi jaksoi huutaa asiasta niin se on vähän korjaantunut. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta tässä nyt jotain esimerkkejä.

* Taas jos sulla olis rahaa äärettömiin, millainen hevonen sulla olis? Ja millaiset kamat sulla ja sillä hevosella olis (saa liittää kuvia)? (Tähän vastaan lyhkäisesti, tälle kysymykselle omistan kokonaisen postauksen!)
- Topi tottakai. Eli pienehkö suomiruuna. Mutta minulla olisi myös joku risteytysponi, mahdollisesti Otto. Sekä joku kiva puoliverinen millä voisin treenailla koulua ja esteitä kunnolla. Varusteita olisi tuhottomasti, tyylikkäitä tottakai. ;) Esteille ja kouluun omansa, maastoilu ehkä kyetään hoitamaan este- tai kouluvermeillä.

* Joku arkinen asia mikä sua ärsyttää?
- Kaappien ovet! Tai siis niiden auki jättäminen! Ei voi olla niin vaikeaa sulkea se ovi sen jälkeen kun sieltä kaapilta poistutaan!

Ipetus, tähän ei tarvi sanoa muuta. ♥

* Lempileffa?
- Niitä on monia, mutta kaksi leffaa jakaa ykköspaikan: Nightmare Before Christmas (Tim Burton ja Danny Elfman, neroja!) sekä P.S. I Love You.

* Millainen tyyli sulla on? Millaisista vaatteista yms. pidät (saa liittää kuvia tähänkin :D)?
- Perustyyli on farkut/kollarit/ratsastushousut ja huppari/fleece ja t-paita/toppi. Siviilityyli vähän vaihtelee fiiliksen mukaan, joskus pidän oikein tyttömäisestä tyylistä, joskus taas asiallisemmasta yms. Nahkatakit on kivoja, korkokengät samoin. Huivit on myös hyviä asusteita! (Kuvia en nyt valitettavasti linkittele koska netti alkaa kuolla :D)

* Lempiruoka?
- Lasagne tai kanakastike (hyvin tehty)

* Millaisesta musiikista pidät? Lempibiisejä saa linkata.
- Musiikkimakuni on aika sekalainen. Ultimate favorit on The Offspring, sitten kuuntelenkin niin Avenged Sevenfoldia kuin OneRepublicia sujuvasti sekaisin.
Avenged Sevenfold - Trashed and Scattered
OneRepublic - All The Right Moves
Offspringin parhain, The Kids Aren't Alright
Gavin DeGraw - Best I Ever Had

Anniinan taiteellisia otoksia, ajelulla Barbin kanssa. :)

* Kahvi vai tee?
- Kahvi

* Suklaa vai salmiakki?
- Paha kysymys, mutta pakko sanoa että suklaa!

* Hepat vai ponit?
- Hepat

* Kissat vai koirat?
- Koirat

* Siideri vai kalja?
- Siideri

* Pyörällä vai kävellen?
- Toinen paha, molempi pahempi. Kävellen kerkeää katsella maisemia, mutta pyörällä pääsee perille nopeammin ja sujuvammin (yleensä, talliviikoilla tosin pyöräily tulee kirottua moneen otteeseen..)

* Audi vai Mersu?
- Hmmm, jaa-a, saako vastata että Toyota?

* Tatuointi vai lävistys?
- Tatuointi

Parhautta on että tähän ollaan päästy!

* Este- vai kouluratsastus?
- Kouluratsastus

* Satulalla vai ilman?
- Jos on hyvä satula mikä istuu niin hevoselle kuin ratsastajalle niin satulalla, mutta etenkin nyt kesällä ollaan puksuteltu menemään tosi paljon ilman.

* Meikattu vai meikitön?
- Meikitön (ainakin minä yleensä)

* Kenttä vai maneesi?
- Kenttä mahdollisimman pitkään, loskakeleillä ja kovilla pakkasilla maneesi

* Kingsland vai Pikeur?
- Kingslandin toppatakki ja saapassukat, Pikeurin pipo!

* Horze vai Hööks?
- Horzelta kaikkea heppasälää, Hööksin ratsastushousut!

6 kommenttia:

 1. Laita keksien ohje tänne :)

  VastaaPoista
 2. "Mutta Englanti, tarkemmin sanottuna Irlantiin, Walesiin ja/tai Skotlantiin."

  Jenni rakas, Englanti =/= Irlanti, Wales, Skotlanti. Wales, Skotlanti ja Irlanti on omat maansa. Iso-Britannia = Englanti, Skotlanti & Wales. Britteinsaaret = Englanti, Skotlanti, Wales & Irlanti.

  t. pilkunviilaaja siskosi♥

  VastaaPoista
 3. Eeii!Tulee vaa entistä kovempi ikävä teitä kaikkia näitä lukiessa.täällä teitä oottaen hirveästi,vain 2vko:a enää!

  VastaaPoista