sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Talleilua, poneilua

Vähän tämmöistä päivittelyä kehiin ettei blogi ihan jää hyljätyksi.

Elikkä, viime viikko meni heppoja hoidellessa ja vähän ratsastellessa. Torstaina ja perjantaina pääsin myös pitämään tunteja.
On jotenkin niin hauskaa, kun en minä itsestäni ajattele että olisin mitenkään "ope", mutta jonkinlainen auktoriteetti sitä kuitenkin on niiden pienempien tyttösten silmissä. :D Mutta onhan se myös tosi kiva kun tunnin jälkeen kysytään: "Ootko sä ens viikollakin?", ei sitä ihan kamala tai kauhea voi olla.

Keskiviikkona kävin ratsastamassa Topilla, ilman satulaa hömppäilyä. Rentoutta hakien ja ponin tyhmille tempuille naureskellen, hassu ruuna. :)


Torstaina ratsastin ensin toisen to- tallin suokkitamman, oikein mukavan reipas ja letkeä tapaus. Tuntien pidon jälkeen pieni kurinpalautushetki poniruunalle, joka pikkulikkoja vedättää ihan kuus-nolla. Laukassa tämä yritti irtaantua minustakin (kääntyi loivalla ympyräuralla 90astetta vastakkaiseen suuntaan, ekalla kerralla oli kyllä vähän tasapaino hetken hakusessa :D ), mutta harmi vaan, kyllä tämä täti selässä kesti. Poni porskutti menemään hurjan reippaasti ja laukattuakin saatiin oikein nätisti.

Perjantaina käytiin aamumaastossa, päästiin menemään vähän kovempaakin ja oli kivaa!
Lauantaina kävin Ottoponeilemassa, ja sekin oli kivaa! Sain ponin ratsastettua niin, että se reagoi apuihin nopeasti ja laukassa työskenneltiin niin pitkään että saatiin oikein hyvää laukkaa sieltä. Hassua vaan nyt tuommoisella poniotuksella ratsastaa kun ne askeleet tuntuu niin mahdottoman pieniltä ja nopeilta! Keventäminen käy ihan työstä. :D


Sunnuntaina olisi tarkoitus käydä Topiponeilemassa, varmaan mahdollisesti taasen ilman satulaa. Saas nähdä, hömppäilläänkö vai mitä. Topin kanssa olen nyt tehnyt niin, että varsinaisesti töitä tehdään käynnissä ja haetaan siinä oikein liikkumista ja oikeanlaisia reaktioita apuihin. Ravia ja laukkaa mennään rennommalla mielellä, kuitenkin tarkoituksena olisi että ruuna menisi sopivaa tahtia eikä kiihtyisi ja hermostuisi. Ja koko ajan parempaan ollaan menossa, toivoa siis vielä on! ;)

Nojoo, onpahan turha ja sekava postaus mutta postaus kuitenkin. Kiitän ja kuittaan, seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti