sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Vapaapäivän höpötystä

Enää viikko aikaa ennen työharjoittelun alkamista. Lähdetään joskus viikonloppuna, ei ole saatu varmistusta vielä että onko meillä kasvattajapäivillä miten paljon toimihenkilötehtäviä.

Tällä viikolla meillä vaihtui hhp- ratsut, yllättäin. Minulle oli laitettu pv-t. Tiffeny eli Tiffe. Alkuun oli vähän järkytys kavuta niin suuren hevosen selkään, ja alkutunti menikin hakiessa nappuloita sun muita. Yhtäkkiä kuitenkin kaikki alkoi sujua, ja tunti meni aivan superisti! Tiffe oli hurjan hieno ja saatiinkin paljon kehuja opettajalta.
Illalla ratsikoulussa tunti, ratsuna toimi pv-r. Bazis. Tunti oli kyllä yhtä tuskaa, en yhtään osannut ratsastaa! Tehtiin vastalaukkatehtävää, ja ihan viimeisellä kerralla jopa melkein onnistuttiin tekemään tehtävä sujuvasti! Loppuravit Bazis meni ihan kivasti, eli ei totaalisurkeasti mennyt, mutta ei kyllä hyvinkään.

Bazis, kuvan © Milla

Tiistaina ei tapahtunut mitään merkittävää.
Keskiviikkona päästiin vähän hyppelemään maastoesteitä! Menin sh-r. Kingillä, ja oli kivaa!
Iltapäiväksi mentiin taluttamaan koululaisia ratsastuskoululle.

Torstaina aamusta mentiin rakentamaan irtohypytyskujaa wanhaan maneesiin, vuorossa oli siis suokkikunkkareiden joku karsinta nuorille hevosille. Minun tehtäväni oli sitten olla irtohypytystuomarin sihteerinä, ja ihan mukavaa hommaa se olikin! Tuomari oli kiva ja puheli koko ajan, pääsi siinä vähän samalla myös oppimaan uutta. :)
Iltapäivällä käytiin ihana ja rento maasto kakkosen mammoilla!
Illalla vielä ratsastuskouluun taluttamaan, juoksenneltiin pitkin Opiston maastoreittejä! Talutettiin ensin kahdella puolen tunnin mittaisella lastentunnilla ja sitten tunnin mittaisella vähän kokeneempien tunnilla. Kaikki ryhmät menivät siis maastossa, ja voi elämä kun viimeisen ryhmän aikana meinasi kunto ja nestetasapaino pettää! Oli NIIN kuuma!

Perjantaina aamusta kuvasin toisen ryhmän maastoestetuntia, sen jälkeen oli taas kerran talutusta ratsastuskoululla.


Viikonlopun olinkin täällä Opistolla, ja toisen luokkalaisen kanssa ilmoittauduttiin vapaaehtoisiksi auttajiksi II- talliin. Onneksi, sillä tallivuorolaisia oli jotenkin mystisesti "hävinnyt", tai olivat kaiketi saaneet jonkun näistä tallivuoroilla yleensä liikkuvista "taudeista"..
No kuitenkin, hoidettiin meidän "oma" käytävä missä hhp- tammat asustaa ja autettiin myös muissa hommissa.
Tänään, sunnuntaina, päivätallissa tallivuorolaisia oli 2! Uskomatonta!
Pääsin sitten hakemaan tammoja ja varsoja kauempaa pieneltä laitumelta, sain taluttaa Ylverin varsan "Kalevin". Se on niin söpö. :)

Käytiin päivätallin jälkeen humputtelemassa tammoilla ja polskimassa Rivierassa, tammat ja (toivottavasti myös) ratsastajat tykkäsi!

Maanantai ja tiistai ovat vapaapäiviä, saas nähdä mitä tulee tehtyä. Kuvailtua, toivottavasti ja muutenkin olisi kiva kierrellä katselemassa Opistoa vielä ennen lähtöä. Ja tottakai pitää paijailla Ipetusta! ♥

Taidan kohta suunnata unten maille, joten seuraavaan kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti