torstai 3. joulukuuta 2015

Missä viipyy talvi?

Kyllä ei nyt ollenkaan säät suosi meitä maneesittomia hevosharrastajia. Päivän tai pari taisi alkuviikosta olla kenttä melkoisen hyvänä, mentiinkin yksi aamu kankitreeni kentällä. Sen verran kunnolla pääsi ratsastamaan että niin ponille kuin kuskille tuli kunnon hiki! :)

On Otto kyllä possuillutkin tässä... Yksi päivä lähdettiin maastoon talutusretkelle, poni liinan päässä. Alkupätkä meni oikein hyvin, poni oli sopivan reipas, mutta kun käännyttiin takaisin tallille päin Otto ilmeisesti jotain säikähti. Siinä huomasin vain että voi vee, nyt se poni meinaa karata ja seuraavaksi sitten näkyikin ponin keltainen takapuoli, häntä tötteröllä ja liina perässä liehuen. Niin se poninkutale rallitteli kamalaa kyytiä takaisin tallille. Teki varmaan oman nopeusennätyksensä tuolla matkalla, kerkesin vain tallille soittaa että poni ilmeisesti tulossa vauhdilla sinnepäin että jos joku viitsisi sitä olla ottamassa vastaan. Tallilla olivat kerenneet laittaa kengät jalkaan ja lähetä ulos niin Otto oli jo ollut yhden tarhan vieressä hengailemassa. Minä olin sillä välin kerennyt kävellä reilun puolet tuosta matkasta ja loppumatkalle sainkin autokyydin.
Tallilla ensin riisuin rytäkässä hajonneen toppaliivin (en ymmärrä vieläkään miten se pystyi hajota, taskusta revennyt niin että puhelinkin oli pudonnut maahan..) ja nappasin ponin taas liinaan kiinni. Nyt mentiin vain lyhyt matka, sen verran että Otto joutui vähän vielä töitä tekemään ja niin että päästiin yhtä matkaa takaisin talliin. Yritti Otto vielä jotain hyppiä ja meuhkata mutta malttoi nyt kuitenkin olla karkaamatta.



Noh, mutta onneksi tuo urpoilu kesti vain sen yhden päivän ajan, muuten poni on ollut taas oikein kiltisti. Eilenkin puksuteltiin vapaapäivän jälkeen ilman satulaa ja Otto meni oikein kivasti!
Harmi vaan kun sää on taas ollut aika pyllystä, ensin räntää tuli vaakatasossa yksi päivä, sitten märkää lunta satoi sen verran että kentällä tulee aivan järkyttävät tierat. Eilen kuitenkin pystyi ravaamaankin vielä, saas nähdä mitä tänään voi tehdä. On kyllä niin hankala liikuttaa ponia kunnolla kun pohjat on niin surkeassa kunnossa. Toivotaan että kunnollinen talvikin vielä saapuisi, tallilla kaikki odottaa jo kunnon pakkasia ja lunta, helpottaisi kummasti elämää!

Ensi viikolla olisikin reissu Ypäjälle tiedossa ja ihanat kolme päivää vapaata putkeen! Tänään on yksi vapaapäivä joka sekin kyllä tulee tarpeeseen kuuden työpäivän jälkeen, mutta muutama vapaa putkeen on kyllä ihanaa luksusta!
Noniin, mutta eipä tässä oikeastaan muuta. Palataan taas! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti