torstai 25. kesäkuuta 2015

Lomalla viimeinkin.. ;)

Blogi on nyt ollut pienellä tauolla. Viime viikolla mulla alkoi loma ja juhannusviikon tosiaan vain lomailin ja latasin akkuja. 

Mitähän kaikkea tässä välissä on kerennyt tapahtua, en jaksa edes yrittää muistaa. Viime viikolla reenailtiin Oton kanssa koulua enemmän ja vähemmän tosissaan, maastoiltiin, mentiin ilman satulaa ja hypättiinkin vähän. 

Tällä viikolla maanantaina käytiin maastoilemassa ihanan lämpimässä säässä. Otto oli tosi rento ja leppoisa. :) Ja maanantaina menin myös Topilla ilman satulaa piiitkästä aikaa ihan yksin. ;) Hieno ruuna oli, ihanan rento ja rauhallinen sekin! :)
Tiistaina käytiin sama lenkki ilman satulaa. Tarkoitus oli ensin mennä kentälle, mutta runsaitten vesisateiden jälkeen kenttä oli kuravelliä joten suosiolla jätin kouluhommelit siltä päivältä väliin. Tällä kertaa Otto olikin aika säpäkkä, ei olisi uskonut että edellisenä päivänä oltiin menty ihan just sama reitti. Kivet oli pelottavia, oksat oli pelottavia, herranjumalatuollameneetie!- järkytyspysähdys sydän tuhatta ja sataa hakaten. Niin, yksi pätkä mökkitiellä on niin, että siinä on aukko josta näkyy hyvin järven yli ja sen järven takana on heti maantie. Ei tuon ponin korvien välistä aina ota selvää, kuitenkin tuolla on maastoiltu noin 10 kuukauden ajan ja nyt yhtäkkiä se tie sekä siellä liikkuvat autot oli kamalia. Noh, hetken aikaa Otto sai tuijotella silmät pullottaen sinne tielle, sitten jatkettiin matkaa kohti uusia kamaluuksia. 
Kotiinpäin Otto kulki taas sitä sen kisaponikäyntiä, eli hyvin ryhdikkäänä takajalkoja hyvin käyttäen tosi tarmokasta käyntiä. Nauroinkin siellä selässä että voi kun joskus poni esittäisi niin hyvää reipasta käyntiä kentälläkin. ;) Tyydyttiin tällä kertaa ottamaan vain jokunen pätkä ravia, vaikka Otto olisi selkeästi halunnut mennä aika paljon kovempaakin.


Eilen keskiviikkona menin Otolla kentällä koulua. Tehtiin paljon erilaisia siirtymisiä ympyrällä, ilman jalustimia. Ravi-käynti-ravi-siirtymisiä sekä paljon myös laukannostoja ravista sekä käynnistä ja laukasta raviin siirtymisiä. Hiki tuli kunnolla molemmille, mutta kyllä se poni sitten kulkikin tosi kivasti! Etenkin laukka-ravi-laukka- siirtymiset tuntuvat hyvin saavan Oton takajalat aktiivisiksi.
Ja ensimmäistä kertaa sain Oton ratsastettua niin hyvin pohkeen eteen ja rentouttamaan suunsa sekä leukansa. että tunnin jälkeen ponilla oli kunnolla sylkivaahtoa suupielissä ja huulissa!

Tänään, torstaina, ajattelin vähän hypätä molemmilla hepoilla, siis Otolla ja Topilla (olen siis Topiakin liikutellut vaikka siitä en aina kirjoitakaan). Vein kentälle ihan vain neljä puomia raviväleillä sekä rakensin yhden pystyn. Menin ensin Topilla. 
Vähän jännitystä aiheutti alkuun tuulinen sää, sekä pikkutallin rikkinäinen kattopelti joka paukkoi kamalasti tuulessa. Tallin omistajan mies sitten onneksi pelasti päivän ja kävi naputtelemassa kattopellin takaisin kiinni!
Topin kanssa otettiin ensin ravissa ja laukassa hyppyjä ihan minipienelle pystylle. Pikkuisen oli hakemista niin mulla kuin hevosellakin. Nostin sitten pystyn n. 50-60cm korkeaksi ja tultiin sitä vielä jonkun kerran laukassa. Hypyt suijuivat hyvin, paitsi ne pari kertaa jolloin mulle tuli joku jäätyminen ja jätin hevosen ennen estettä ihan yksin, silloin Topi ratkaisi roiskaisemalla hyppyyn kamikaze tyylisesti liian kaukaa. Kunhan muistin pitää tuntuman ja pohkeet mukana, paikat löytyivät melko hyvin. Huomasin tosin sen, että meinasin itse vähän hätäillä hyppypaikan kanssa ja ottaa ensimmäisen suunnilleen sopivan paikan hyppyyn. Kun muistin hillitä omia hermoja ja ratsastaa loppuun asti, löytyikin paljon parempia ponnistuspaikkoja!

Otto sitten aluksi aloitti kyttäämisen ja se ottikin kerran "lähdöt". Mutta kun raukka joutuikin siitä hyvästä jatkamaan laukkaamista, rauhoittui se nopeasti ja malttoi keskittyä töiden tekemiseen. Verkkailtiin ravipuomeja käyttäen ja tehtiin vähän laukannostoja. 
Ajattelin että Otto olisi ollut väsynyt eilisen rankemman ratsastuksen jäljiltä, mutta pah! Poni painoi menemään tosi reippaasti. Kyllä se on oikeasti tainnut ponin kunto parantua kun se jaksaa nykyään tosi hyvin tehdä hommia, eikä yksi rankka päivä saa sitä vielä väsymään!
Aloitettiin hypyt tuolla 50-60cm korkeudella, ensin laukka ei ollut oikein sujuvaa niin sen takia saatiin pari mielenkiintoista hissihyppyä.. Kun laukan vain sai pyörimään hyvin niin hypytkin alkoi sujua paremmin. 
Tultiin pystyä molemmista suunnista, oikeassa kierroksessa pidemmällä lähestymisellä ja vasemmassa lyhyellä. Nostin pystyä sitten muutaman kerran ja lopuksi se oli korkeimmillaan 90cm. Isommalle pystylle Otto alkoi oikein innostua ja sitä sai jopa pidättää ennen estettä! Ihan lopuksi laskin ylimmän puomin pois ja tultiin pienempää pystyä sitten "kisatyyliin". Eli tein välillä pidemmällä tiellä sekä sitten lyhyellä tiellä ja välillä esteeltä nopeasti kääntäen. Ottohan innostui siitä tosi paljon ja saatiinkin jopa semmoista rataestelaukkaa aikaiseksi!


Hienot ruunat, ei voi muuta sanoa! Molemmat on nyt liikkuneet tosi kivasti ja yhteistyö tuntuu pelaavan kummankin kanssa tosi hyvin. :)
Huomenna on luvassa rentoilua molemmille ja lauantaina varmaan molemmilla olisi vapaapäivä. Sunnuntaina jonkunlaista koulureeniä voisi kokeilla tehdä. Maanantaina yritetään pitää vielä pienet estetreenit ennen meidän kisoja. Mutta saa nähdä mitä tässä nyt saa aikaiseksi tehdä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti