maanantai 13. tammikuuta 2014

Viimeisten viikkojen kuulumisia

Joululomalta ollaan palailtu "arkeen" ja kaiken kaikkiaan Ypäjää on jäljellä enää ensi viikon perjantaihin asti. Silloin on luvassa varmasti itkua ja monenmoisia tunteita, koska on surullista jättää tuttu paikka ja ihanat Ypäjä-ystävät mutta toisaalta on myös kivaa jättää tämä kaikki säätäminen taakse ja aloittaa niin sanottu normaali elämä. Mutta tästä aiheesta saatte kuulla varmaankin lisää ensi viikolla sekä valmistumisen jälkeen.
Nyt voisin kertoilla vähän parin viikon kuulumisia.

Viime viikolla maanantaina palailtiin Opistolle hieman tietämättöminä, sillä lukujärjestykset oli edelleen tyhjinä. Noh, tiistain infotunnilla saatiin selville että ei meille sinne mitään laitetakaan sille viikolle, hohhoi. Päästiin kuitenkin paristi ratsastamaan kolmoskäytävän hevosilla, niillä oli kaiketi vähän vähemmän tunteja mitä normaalisti. Tiistaina menin suokkitamma Tanssilla. Energinen tapaus, mutta kun keskittyi työskentelemään nii oikein mukava hevonen ratsastaa! Ei tehty mitään erikoista, humppailtiin vain jotain ympyröitä, voltteja ja väistöjä.


Keskiviikkona oltiin ratsastamassa monimuoto-ohjaajien tunnilla, tällä kertaa menin pv-tamma Ollalla. Ensin luultiin että tunti olisi sellainen perus opetusharjotustunti, mutta tunti menikin niin että kaksi tai kolme opiskelijaa piti yhdelle ratsukolle "yksityistunnin". Aiheena oli enimmäkseen istunnan korjaaminen, mikä olikin erittäin hyvä ja aiheellinen aihe!
Alkuun vain ravattiin ympäri maneesia ja tehtiin vähän ympyröitä, sitten siirryttiin työskentelemään opettajien kanssa. Enimmäkseen keskityttiin ratsastajien istuntaan, mutta myöskin siihen miten hevoset liikkuivat. Olla oli aluksi todella jännittynyt ja jäykkä. Pikkuhiljaa oman istuntani korjaantuessa ja Ollan vertyessä homma alkoi sujua aika kivasti.
Ensin Olla vähän juoksi ravissa alta kun en osannut istua, mutta etenkin sen jälkeen kun Rosali (Kivitie) kävi neuvomassa istuntaa paremmaksi, tuli hetkellisiä "Wau!" tuntemuksia! Hartiat ja kädet kaipasivat rentoutta paikoitellen, istua piti "pers taskujen päällä" ja ratsasta raviin (sekä laukkaan) tahtia reisillä. Hankala selittää etenkin tuota viimeistä, mutta kun sen tajusin niin tunne oli kyllä mahtava siellä selässä! Ja hienoa tunnilla oli se, kun molemmat opettajat huomasivat virheen mikä minua itseäni on alkanut nyt häiritä (mutta siitä ei muut opet ole sanoneet mitään), nimittäin oikean jalan varpaat kääntyvät vähän liikaa ulos, mikä aiheuttaa sen, että reisi ja polvi irtoavat liikaa satulasta enkä istu tasaisesti. Ongelmaa korjattiin hyvin tunnilla, ja kun kaikki palaset loksahti paikoilleen, alkoi Olla liikkua todella kivasti ja minun oli helppo istua kyydissä ja nauttia siitä fiiliksestä!
Ei sitä tunnetta voi oikein kuvailla, tuli hetkellisesti sellainen oikea kouluratsastaja fiilis. :D Oli kyllä huippu tunti, ei voi muuta sanoa!


Torstaina lähdin aamulla kotiin ja takaisin palasin sunnuntaina illalla. Tänään maanataina meillä alkoi tallivuoro nelostallissa, aikamoista säätämistä, mutta ei ainakaan liian rankkaa. Huomenna meillä on estetunti ja keskiviikkona pari meistä uusii esteloppukokeen. Torstaina pitäisi esitellä opinnäytetöitä ja perjantaina taisi olla vaan pelkkä ratsastustunti tallivuoron lisäksi.

Viimeisellä viikolla meillä on maastonäytöt ja ei oikein mitään muuta järjellistä. Perjantaina kymmeneltä alkaa tämän opiskelun päätös, pieni juhlatilaisuus siis ja sen jälkeen tämä opiskelu olikin sitten siinä. Tavarat kyytiin ja viimeisen kerran poistuminen Opistolta. Surullista, mutta helpottavaa omalla  tavallaan.
Palataan asiaan taas joskus toiste, tulihan tuota tekstiä nytkin jo ihan kiitettävästi. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti